Oslobodjen policajac u slučaju Fredija Greja

Izvor: VOA, 23.Maj.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobodjen policajac u slučaju Fredija Greja

Policajac u Baltimoru optužen za ubistvo Afroamerikanca Fredija Greja pre godinu dana, koji je pretrpeo teške povrede leđa prilikom transporta policijskim kombijem do zatvora, danas je na sudu oslobođen krivice. Policajac Edvard Nero bio je optužen za fizički napad drugog stepena, neobavljanje dužnosti i nesmotreno ugrožavanje života Fredija Greja, zbog nelegalnog hapšenja i nepropisnog prevoza 25-godišnjeg Greja, 12. aprila prošle godine Danas su sve optužbe protiv policajca Edvarda Nera odbačene po završetku suđenja u Baltimoru. Nero je bio suočen sa mogućom kaznom do deset godina zatvora. Advokati optuženog policajca su tvrdili da Nero nije uhapsio Greja, kao i da odgovornost za način prevoza snosi vozač kombija, a ne njihov klijent.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vukovar: Za razbijanje dvojezičnih tabli uvjetna kazna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2016, 14:03

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, osuđen je danas na Općinskom sudu u Vukovaru na šest mjeseci zatvora te uvjet od godinu dana...Josića optužnica tereti da je u sepetembru 2013. godine organizirao građane koji su tada razbili više netom postavljenih dvojezičnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.