Osam babuški predstavlja Rusiju na Evroviziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam babuški predstavlja Rusiju na Evroviziji

MOSKVA -

Folklorna grupa "Buranovskije babuške", sastavljena od osam vremešnih žena u tradicionalnoj nošnji, predstavljaće Rusiju na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije, prenose strani mediji.

Za starice, koje dolaze iz autonomne republike Udmurtije, oko 1.300 kilometara istočno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskve, i od kojih najstarija ima 76 godina, ovo je treći, uspešni, pokušaj da budu izabrane za predstavnika svoje zemlje na Evroviziji.

Babuške su pobedile sa pesmom "Žurka za svakoga" koja je mešavina modernog popa i folka, a među njihovim konkurentima bio je i pobednik Evrovizije 2008. Dima Bilan kao i Julija Volkova, bivša članica grupe "Tatu".

One pevaju na svom maternjem, udmurtu jeziku, srodan finskom, koji govori oko 325.000 ljudi.

Ovogodišnji Evrosong je definitivno u znaku gerijatrije, jer će pored Babuški u Bakuu, u maju, nastupiti i 75-godišnji Inglbert Hamperdink kao predstavnik Velike Britanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.