Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban prvi svjetski čelnik koji podržava Trampovu kandidaturu

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa zbog njegovih prijedloga prema politici imigracije i antiterorizma, rekavši da ga njegova politika čini boljim izborom za Mađarsku i Evropu od njegove demokratske suparnice Hilari Klinton

- Ja nisam lobista Hilari Klinton - izjavio je Orban u Ljetnom univerzitetu Tusvanyos, smještenom u dijelu Rumunije s velikom mađarskom populacijom.

Kazao je kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << slušao Trampove prijedloge o zaustavljanju terorizma, dodajući da "ja lično nisam mogao bolje sagledati evropske potrebe".

Orban je takođe optužio Zapad za, kako ih smatra, propale intervencije u zemljama kao što su Egipat i Libija, javio je u utorak portal Hungary Today.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

VIKTOR ORBAN PODRŽAVA TRAMPA: Bliži su nam njegovi spoljnopolitički planovi nego Klintonove

Izvor: Kurir, 26.Jul.2016

...Orban je rekao da američke demokrate podržavaju migracije i izgradnju nacija širom sveta dok se Mađarska, poput Trampa protivi i jednom i drugom, "zbog čega je jasno gde su mađarski interesi", rekao je Orban na konferenciji za štampu, prenosi Rojters..Mađarski premijer je i ranije, doduše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.