Optužnica zbog zločina u Oluji

Izvor: RTS, 26.Nov.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica zbog zločina u "Oluji"

Županijsko tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg pripadnika hrvatskih oružanih snaga Rajka Kričkovića zbog ubistva tri člana srpske porodice Sovilj u selu Kijane 1995. godine, tokom akcije "Oluja".

Optužnica u Rijeci je prva optužnica hrvatskog tužilaštva protiv nekog pripadnika njenih oružanih snaga za zločine izvršene tokom "Oluje", a do nje je došlo u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine Srbije, rečeno je Tanjugu u srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tužilaštvu.

Kričković je optužen za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

On se tereti da je u selu Kijane ubio brata i sestru - Miru i Radomira i njihovu majku Maru Sovilj.

Ova optužnica je plod saradnje tužilaštva za ratne zločine Srbije i hrvatskog tužilaštva, na osnovu sporazuma o ustupanju podataka i dokaza, napominju u srpskom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.