Optužnica za Ćuruviju vraćena na dopunu!

Izvor: Press, 24.Jul.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za Ćuruviju vraćena na dopunu!

Krivično vanpretresno veće naložilo je Tužilaštvu za organizovani kriminal da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stvari u tom predmetu, izjavila je danas Tanjugu branilac dvojice optuženih, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.
Ona je dodala da je sud usvojio prigovore koje su branioci istakli u odgovoru na optužnicu, podignutu početkom juna ove godine.
Dobričanin Nikodinović je navela da je i Apelacioni sud usvojio žalbu odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na rešenje kojim je njenim klijentima Milanu Radonjiću i Ratku Romiću produžen pritvor i naložio Specijalnom sudu da ponovi razmotri razloge za produženje pritvora.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. juna optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su “iz niskih pobuda” ubili novinara i vlasnika lista “Dnevni telegraf” Slavka Churuvije 11. aprila 1999. godine.

 
Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.
Oni su optuženi za krivično delo teško ubistvo.
Marković se tereti da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci. Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.
Ubistvo je izvršeno u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa, u vremenu između 16 i 39 i 16 i 45.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.