Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština finansira vještačku oplodnju

KOSTAJNICA - Opština Kostajnica će u ovoj godini, uz isplatu jednokratne novčane pomoći, natalitet stimulisati i finansiranjem tri vještačke oplodnje sa po 1.500 KM.

Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je Srni da je skupštinska odluka donesena da bi se stimulisao natalitet i poboljšala demografska slika na području opštine.

On je podsjetio da opština već treću godinu isplaćuje jednokratne naknade za prvorođeno i drugorođeno dijete od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << po 200 KM, a za treće i svako naredno dijete po 500 KM.

"U 2016. godini podnesen je 31 zahtjev za jednokratnu pomoć za rođenje djeteta, a iz budžeta je u ovu svrhu isplaćeno 7.100 KM. Dvadeset osam zahtjeva odnosi se na prvo i drugo dijete, a tri na treće i četvrto dijete", precizirao je Pašić.

Prema njegovim riječima, opština Kostajnica je jedna od rijetkih u Republici Srpskoj koja ne naplaćuje taksu za vjenčanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.