Oprezno zbog moguće poledice

Izvor: RTS, 26.Nov.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno zbog moguće poledice

Saobraćaj se van gradskih sredina obavlja umerenim intenzitetom, a vozači se posebno upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguća poledica, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama RHMZ-a, jutro je u većini krajeva oblačno i suvo, po kotlinama i duž rečnih tokova maglovito, mestimično sa slabim mrazem, a na jugu i jugozapadu ponegde sa slabom kišom, u planinama sa snegom.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

AMSS u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 24. do 29. novembra organizuje tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" sa ciljem da se zajednički podigne stepen bezbednosti u saobraćaju i smanji broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila.

Sve bliže informacije i spisak servisa koji će obavljati besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila moguće je pronaći na sajtu amss.org.rs.

Tokom dana očekuje se prestanak padavina i u većem delu delimično razvedravanje, a samo će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno i tmurno vreme. U toku noći očekuje se naoblačenje, a na jugozapadu slaba kiša.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštava da se na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta saobraćaj se obavlja normalno, a kolovozi su suvi.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema.

To su pravci Sremput/Valjevo - Šabac -Koceljeva - Valjevo, Valjevo - Požega, Krupanj - Radaljska Banja -Radalj, Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina -Gunjaci - Pecka - Ljubovija i Koceljeva - Valjevska Kamenica.

Neprohodni su putni pravci Sremput/Valjevo -Šabac - Koceljeva - Valjevo, Valjevo - Požega, Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na nekim ima magle, a prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.