Opet uhapšeni Srbi, kuriri dilera Latinske Amerike

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet uhapšeni Srbi, kuriri dilera Latinske Amerike

Nakon nedavnog hapšenja bivšeg srpskog košarkaša u Peruu, u prtljagu dve Srpkinje uhapšene na aerodromu u Santjago de Gvajakilu, najvećem gradu Ekvadora, pronađeno je 2,2 kilograma kokaina.

Foto: screenshot,YouTube

Katarina A. i Slavica T. uhapšene su nekoliko minuta pre početka ukrcavanja putnika na redovni let za Amsterdam. Drogu su nanjušili specijalno dresirani psi tragači koji su se obrušili na njihove kofere u tunelu kojim se prtljag transportuje do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << aviona, piše "Blic".

Agenti specijalne jedinice za borbu protiv narkotika su Katarini A. i Slavici T. prišli u bescarinskoj zoni dok su sa ostalim putnicima čekale da su ukrcaju u avion. Predočeno im je da s njihovim koferima nešto nije u redu, zbog čega im je naređeno da pođu sa agentima.

U izolovanoj prostoriji aerodroma, devojkama je rečeno da otvore i isprazne svoje kofere. Kokain je bio upakovan u pet plastičnih kesa plave i zelene boje i skriven u džepovima poslagane lične garderobe.

Žene su potom odvedene u pritvor, a droga je zaplenjena i biće iskorišćena kao dokaz protiv njih.

Iako su devojke planirale da putuju u Amsterdam, ekvadorska policija pretpostavlja da Holandija nije bila krajnja destinacija na koju je trebalo da prenesu kokain.

Kako beogradski dnevnik saznaje, trebalo bi da vlasti u Ekvadoru obaveste Ministarstvo spoljnih poslova u Srbiji da su dve državljanke zadržane u pritvoru a, ukoliko budu optužene za šverc, sudiće im se u toj zemlji. Policijski agenti će takođe ispitati boravak Srpkinja u njihovoj zemlji i proveriti gde su odsedale, s kim su sve bile u kontaktu, zbog postojanja mogućnosti da im je droga podmetnuta.

Uslovi života u južnoameričkim zatvorima nepresušna su tema brojnih dokumentarnih emisija i serija širom sveta. Nadaleko su poznati po surovosti, a posebno u slučajevima osuđenih stranaca koji su pokušali da prenesu drogu.

Državni zatvor u Ekvadoru jedan je od najozloglašenijih iako prednjače venecuelanski i peruanski, u kome se trenutno nalaze dvojica Srba - košarkaš Nikola Radojičić (27) i njegov drug Uroš Dokić (21), uhapšeni pri prenošenju droge sredinom avgusta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.