Opasnost na malim bujičnim tokovima, sneg spas

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost na malim bujičnim tokovima, sneg spas

Zbog kiše najugrožena zapadna Srbija, ali najave RHMZ i situacija na terenu govore da će se vodotoci kretati na nivou redovne odbrane od poplava.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Zbog kiše koja od juče pada u Srbiji, najkritičnija situacija je na području Koceljeve i Kamenice gde se izlila Kozarska reka, koja je poplavila poljoprivredno zemljište, izjavio je danas Tanjugu direktor JP "Srbijavoda", Goran Puzović.

Kada su u pitanju vodotoci prvog reda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najugrožena je zapadna Srbija, međutim, najave RHMZ i situacija na terenu govore da će se oni kretati na nivou redovne odbrane od poplava.

"Ono što može da predstavlja teškoću su mali bujučni tokovi na kojima su moguća lokalna izlivanja i to tamo gde ne postoji sistem za odbranu", naveo je Puzović.

Prema njegovim rečima, u većim mestima nema najave plavljenja, a ukoliko do toga dođe, odmah će se pristupiti sprečavanju izlivanja, buduć da si svi kapaciteti u ljudstvu i opremi na terenu.

DŽakovi sa peskom su podeljeni lokalnim samoupravama koje su ih tražile to od tri do pet hiljada, u zavisnosti od procenjenih potreba za njima, kazao je direktor "Srbijavoda".

On je naglasio da je koordijacija i komunikacija JP "Srbijavode", Sektora za vanredne situacije i lokalnih samouprava na najvišem nivou, odnosno da se situacija prati svake sekunde.

"Ono što nam ide u prilog je da će sneg koji pada usporiti poplavni talas, a za naredna tri, četiri dana su najavljene niske temperature što će umiriti bujične tokove", ocenio je Puzović, ističući da sve službe nadležne zajedno rade na zaštiti imovine građana i njihovih života.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.