Opačić ubijen jer je hteo da povrati tržište narkotika

Izvor: Press, 02.Mar.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opačić ubijen jer je hteo da povrati tržište narkotika

Po Novom Sadu su odmah posle ubistva vođe veterničkog klana Nenada Opačića krenule spekulacije da je nekadašnji glavni vojvođanski narko-bos ubijen jer je planirao da se, po puštanja na slobodu 30. januara 2018, vrati u kriminalne poslove.
- Novosadsko narko-tržište je veliki zalogaj za mnoge, a trenutno se za prevlast bori više grupa. Nikome od njih ne odgovara da pojedinac, a posebno ne Opačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << preuzme kontrolu, jer niko od dilera neće da deli plen - kaže sagovornik “Blica”.
Ovu tvrdnju naš izvor potkrepljuje i prošlogodišnjim ubistvom Vojislava Škrbića, izrešetanim u centru Novog Sada. 
- Škrbić je preuzeo posao sa heroinom nakon što su uhapšeni Opačić i Miladin Suvajdžić Đura Mutavi. Ozbiljno se proširio i bio je jedan od glavnih dilera u Vojvodini. Po povratku iz zatvora, gde je ležao zbog naručivanja ubistva Branislava Jelačića, Škrbić je pokušao da vrati prevlast na tržištu. Ali, to je rezultiralo njegovim ubistvom - kaže naš sagovornik.
On navodi da se ista priča, verovatno, ponovila i sa Opačićem. - Stasale su mlade generacije kriminalaca, koje su još surovije i pohlepnije, a niko ih ne kontroliše - kaže sagovornik.
Pored stana na Novom naselju Opačić je imao i kuću u Veterniku, koju je juče obezbeđivala grupa mladića. Inače, stan Opačića je 200 metara od stana u kom živi njegov najveći neprijatelj - Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, svedok-saradnik, kom je u sudnici zašiljenu četkicu za zube zabo ispod oka. Za ovaj napad dobio je osam godina zatvora, a u istom postupku i još šest godina za otmicu Mladena Marića. Bio je optužen i za otmicu Miroslava Miškovića i Dragoslava Vukovića.

Nenad i Jasmina Opačić imaju sina Mihajla (21). On je 2011. ranjen u tuči u novosadskom klubu “Eks”. Na njega je pucao policajac Alen Ajhinger. Mlađi Opačić je ranjen u stomak, a ostao je i bez palca desne šake.
Sa Nenadom Čankom Opačić je bio blizak prijatelj. Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine je govorio da je Opačić puno pomogao opoziciji tokom petooktobarskih promena, a imenjaka se nije odrekao ni nakon što je uhapšen u „Sablji”.
Nakon demokratskih promena u Srbiji, Opačić je pokušao da legalizuje novac stečen prodajom droge. Na krajnje sumnjivoj licitaciji kupio je atraktivni plac kod Novosadskog sajma, gde je gradio benzinske pumpe. Poslovne planove je prekinuo zbog hapšenje 2003.
U vreme ubistva Nenad Opačić je bio na “posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove” od 23. februara. U ćeliju u Sremskoj Mitrovici je trebalo da se vrati 6. marta. On je izlazio i na slobodne vikende, a tokom jednog izlaska je u restoranu “Fontana” u Novom Sadu proslavljao 53. rođendan, pa je upala policija. Na slavlju se, između brojnih zvanica, našla i tadašnja portparolka Apelacionog suda u Novom Sadu Sofija Čolić, čiji je suprug Opačićev advokat, inače brat od tetke ubijene Jasmine Opačić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.