On je zver, nikad se neće promeniti: Majka Marije Ferizović u šoku posle presude krvniku

Izvor: Telegraf.rs, 26.Mar.2017, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je zver, nikad se neće promeniti: Majka Marije Ferizović u šoku posle presude krvniku

Marija Ferizović je zanemela kad je čula da je njen suprug Ahmet Marinković dobio samo 39 meseci zatvora za to što ju je u Kaluđerici dva dana zverski mučio. Ona i njena majka su se nadale da će njen krvnik dobiti bar šest godina.

- On je zver, nikad se neće promeniti - priča Elizabeta, majka Marije Ferizović.

Nakon što je u četvrtak ispred sudnice sačekala izricanje presude, sva uplakana i u šoku je napustila Drugi osnovni sud.

Od šoka nije mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ni sutradan da priča, pa je njena majka Elizabeta izjavila za "Informer" da Marija i dalje strahuje od mučitelja koji joj je ostavio posledice za ceo život.

Foto: Privatna arhiva

- Očekivale smo da će Ahmet dobiti najmanje šest godina zatvora, koliko je tražilo tužilaštvo. Šokirane smo da je osuđen na duplo manju kaznu. Strahujemo da će, čim izađe napolje, da joj ponovo zagorčava život i, ne daj bože, dovrši započeto. On je zver i monstrum, ne verujem da će se ikad promeniti i smiriti - priča ogorčena Elizabeta Ferizović.

Na ovakvu presudu Drugo osnovno tužilaštvo odmah je najavilo žalbu.

- Tužilaštvo će uložiti žalbu na ovu presudu, jer je kazna mala i neadekvatna u odnosu na pokazanu brutalnost prilikom izvršenja krivičnog dela - izjavila je portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Foto: Informer

I druga strana je najavila tužbu, samo što Marinkovićev branilac Miraš Tomović još nije odlučio da li će insistirati na oslobađajućoj presudi, koju je kao opciju pomenuo u svojoj završnoj reči.

- Posetiću Marinkovića u ponedeljak u pritvoru i tek posle konsultacija sa njim doneću konačnu odluku o tome šta ću navesti u žalbi. Smatram da je i ovakva odluka suda korektna i da je nerealno da Marinković konačno dobije šest godina zatvora, s obzirom na to da nikad ranije nije osuđivan i da je otac petoro dece - istakao je advokat Tomović.

Kazna za konkretno krivično delo je, prema zakonu, od dve do 10 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.