Oko 130.000 za lečenje oboljenja u inostranstvu

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 130.000 za lečenje oboljenja u inostranstvu

Skupštinski Odbor za administrativno- budžetska i mandatno- imunitetska pitanja usmerio je oko 130.000 dinara iz skupštinskog Fonda solidarnosti u budžetski Fond za lečenje oboljenja, stanja i povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.
Predsednik Odbora Zoran Babić rekao je da se u skupštinskom fondu trenutno nalazi 129.765 dinara i da se ta sredstva, kako ne bi stajala na računu, prebacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u budžetski fond, prenosi Tanjug.
Babić je podsetio da je Odbor i decembra prošle godine u taj fond usmerio gotovo 300.000 dinara.
Pored toga, na sednici Odbora je zameniku šefa poslanika SNS-a Aleksandru Martinoviću izrečena kazna od 6.829 dinara zbog izrečene opomene na jednoj od prethodnih sednica parlamenta.
Visina kazne je 10 odsto od poslaničke plate, a kako Martinović nije na plati u parlamentu, novčana kazna će mu biti naplaćena od poslaničkog dodatka, objasnio je Babić.
Odbor je, takođe, dao saglasnost Komisiji za zaštitu konkurencije za zasnivanje radnog odnosa sa 10 izvršilaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.