Ojadila drzavu za 700.000 dinara

Izvor: medio.rs, 29.Maj.2015, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojadila drzavu za 700.000 dinara

Kragujevčanka S. M. (54), administrativna radnica osnovne škole u Kragujevcu, uhapšena je zbog sumnje da je ćerkin matični broj dodala na spisak prosvetara sa Kosova, pa joj po tom osnovu uplatila 707.000 dinara.

S. M. je bila zadužena za izradu spiskova i isplatu novčanih nadoknada za prosvetne radnike raseljene sa područja Kosova i Metohije.

– Na spisak je dodala matični broj i broj tekućeg računa svoje ćerke, kojoj je, u periodu od 2008. do 2014. godine, uplatila >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << novčana sredstva u iznosu od preko 707.000 dinara, za koliko je oštetila budžet Republike Srbije, saopštila je policija.

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, krivična prijava podneta je i protiv dvadesetdevetogodišnje ćerke osumnjičene administrativne radnice.

Policija je S. M. uhapsila sprovela Osnovnom javnom tužilaštvu i to zbog sumnje za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.