Ognjanovići uplatili sav novac deci

Izvor: B92, 03.Jun.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjanovići uplatili sav novac deci

Nebojša i Jelena Ognjanović saopštili su da su uplatili sav prikupljeni novac, koji je preostao nakon smrti njihove ćerke Tijane, za lečenje druge obolele dece.

"Nakon što je tužilaštvo odblokiralo novčana sredstva koja su se nalazila na računu Nebojše Ognjanovića, i ta sredstva smo u celosti utrošili u vidu direktne humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja još sedmoro obolele dece čiji su nam se roditelji obratili pozivima za pomoć", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ognjanovići napominju da je, na ovaj način, sav novac koji je ikada uplaćen na ime humanitarne pomoći za lečenje Tijane ali zbog njene smrti nije stigao da bude utrošen, uplaćen kao direktna humanitarna novčana pomoc za potrebe lečenja druge dece.

"Opet naglašavamo da smo sve vreme i ova novčana sredstva smatrali delom novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece, ali na način na koji smo mi smatrali ispravnim - direktno onima kojima je to najpotrebnije, upravo na način kako smo to i učinili", naveo je Ognjanović.

Ognjanovići su napomenuli da je sve ukupno od Tijanine smrti u humanitarne svrhe uplaćeno više od 1.600.000 evra.

Više tužilaštvo u Beogradu odblokiralo je krajem aprila račun porodice Ognjanović, koja je pod njegovom istragom od decembra prošle godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i prevara.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine građane Srbije molili za pomoć u prikupljanju 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

Mediji su tada preneli da se u kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo 2,6 miliona evra.

Devojčica, međutim, nije dočekala transplantaciju srca, koja je trebalo da se obavi u bolnici u Hjustonu, jer je preminula 15. jula 2013. godine.

Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra, a javnost se zapitala šta će biti sa ostatkom prikupljenog novca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.