Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se Minhenska policija: Deset poginulih, napadač nema veza sa IS

MINHEN- Minhenska policija saopštila je danas da je u pucnjavi u tržnom centru poginulo 10 ljudi, a 27 ranjeno, kao i da napadač nije povezan sa Islamskom državom.

"To je tipičan sluča nasumicnog pucanja i nema nikakve veze sa terorizmom", rekao je tužilac. Kako prenosi Rojters, napadač je bio naoružan pištoljem "glok", devet milimetara, i imao je 300 metaka u rancu.

Prema riječima šefa minhenske policije, napadač je rođen i odrastao u Minhenu, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
On je takođe naveo da napad "apsolutno" nije povezan sa pitanjem izbjeglica.

AP prenosi da istražitelji smatraju da je napadač bio mentalno poremećen, da je bio podvrgnut psihijatrijskom liječenju i lečio se od depresije.

Policija je takođe saopštila da nema indicija da postoji još neki napadač.

Kancelarija bavarskog tužioca saopštila je da napadač nije imao kriminalni dosije i da policiji nije bio poznat.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Minhen: Deset poginulih, napadač nema veza sa ID

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2016

Minhenska policija saopštila je danas da je u pucnjavi u tržnom centru poginulo 10 ljudi, a 27 ranjeno, kao i da napadač nije povezan sa Islamskom državom..."To je tipičan sluča nasumicnog pucanja i nema nikakve veze sa terorizmom", rekao je tužilac...Kako prenosi Rojters, napadač je bio naoružan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.