Određen pritvor do 30 dana za prijatelje Marka Milićeva

Izvor: 24sata, 20.Avg.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor do 30 dana za prijatelje Marka Milićeva

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za šest osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva, za koje se veruje da su mu pomogli nakon što je, kako se sumnja, 25. jula svojim vozilom mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva, nakon saslušanja osumnjičenih koje je počelo sinoć i završeno je tokom noći.

Zbog opasnosti da će uticati >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << na svedoke I da bi mogao da ponovi krivično delo pritvor je određen Brartislavu Vesoviću, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Zbog opasnosti da bi mogli da utiču na svedoke pritvor je određen Bojani Petrović, Nikoli Lepenu, Dani Manevski, Tamari Bogdanović i Milici Novaković, dodao je tužilac.

Taksisti Saši Jankoviću pritvor je određen u ponedeljak, a za Milićevim je sinoć raspisana i crvena poternica Interpola, kako bi bio uhapšen gde god da bude identifikovan. Njega traže i kao Marka Milićeva i kao Marka Markovića, jer se sumnja da koristi dva pasoša.

Treće osnovno tužilaštvo koje istražuje taj slučaj, otkrilo je da Milićev ima dva pasoša - jedan na ime Marko Milićev, a drugi, čiji je nestanak prijavio prošle godine pre promene prezimena, na ime Marko Marković.

Tužilaštvo je tražilo da se oba imena nađu na listi potraga Interpola, jer se sumnja da je reč o manipulaciji, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Milićev se nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta letom za Istambul u 12 i 25, sa svojim pasošem napustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u kantrimenu kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo.

Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Pročitajte još:

Tužilaštvo traži pritvor i poternicu za Milićeva

Raspisana crvena poternica za Markom Milićevim

Pročitajte još:

Tužilaštvo traži pritvor i poternicu za Milićeva

Raspisana crvena poternica za Markom Milićevim

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Osimnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor za prijatelje Marka Milićeva

Izvor: RTS, 20.Avg.2014

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za šest prijatelja Marka Milićeva, koji se sumnjiče da su mu pomogli nakon što je, kako se sumnja, 25. jula svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo...Sudija za prethodni postupak...

Nastavak na RTS...

Pritvor do 30 dana za Milićeve prijatelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2014

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za šest osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva, koji se sumnjiče da su mu pomogli nakon što je, kako se sumnja, 25. jula svojim vozilom „mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo...Pritvor im je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.