Odložena sednica Saveta RRA zbog bolesti vladike Porfirija

Izvor: Večernje novosti, 14.Apr.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena sednica Saveta RRA zbog bolesti vladike Porfirija

BEOGRAD - Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), na kojoj je trebalo da budu razmatrani prigovori televizija Nova i Kopernikus na konkurs za dodelu nacionalne frekvencije, odložena je danas zbog bolesti predsednika saveta, rekao je zamenik predsednika Goran Karadžić. Karadžić je Tanjugu rekao da je sednica odložena jer predsednik Saveta, vladika Porfirije, ima visoku temperaturu. On je podsetio da je 23. april zakonski rok za odgovor na prigovore koje su, nakon prethodne sednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije, uputile televizije Nova i Kopernikus. Savet Republičke radiodifuzne agencije trebalo je danas da održi sednicu o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus". Savet RRA na prethodnoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen. Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova. Karadžić je precizirao da se, ako se na današnjoj sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena. Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs. Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NOVA i Kopernikus još uvek bez frekvencija, jer vladika ima grip

Izvor: Press, 14.Apr.2014

Karadžić je rekao Tanjugu da će nova sednica biti održana, čim predsednik Saveta RRA vladika Porfirije bude ozdravio, i naglasio je da će to sigurno biti u zakonskom roku do 23. aprila.. "Sednicu smo morali da odložimo, jer kada budemo odlučivali mora da bude prisutno svih devet članova Saveta....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.