Odlazak velike književnice

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak velike književnice

Na Novom groblju u Beogradu juče je sahranjena velika književnica Svetlana Velmar Janković, koja je posle duge i teške bolesti preminula 9. aprila u Beogradu.

Po njenoj želji, nije bilo oproštajnih govora, već je samo održano opelo, a njeni zemni ostaci položeni su u porodičnu grobnicu u kojoj počivaju njeni majka i deda.

Među brojnim prijateljima i poštovaocima koji su došli da joj upute poslednji pozdrav, bili su ministar Ivan Tasovac, državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejan Ristić, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, Predrag Marković, Mihajlo Pantić, Vladeta Jerotić, Matija Bećković, Miro Vuksanović Gojko Tešić, Mileta Prodanović, Tihomir Stanić, Rada Đuričin, Milena Pavlović, Ivana Vujić, Miodrag Maticki, Radivoje Mikić, Goran Gocić, Ivana Dimić, Srđan Šaper i drugi.

U tihim, nezvaničnim komentarima govorilo se o veličini njenog književnog dela i dara, neverovatnoj snazi ličnosti, njenom doslednom, istrajnom negovanju vrednosti, građanskom duhu, osmehu koji joj bio gotovo zaštitni znak čak i u najtežim trenucima, njenoj otmenosti i srdačnosti u isti mah...

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sahranjena Svetlana Velmar Janković

Izvor: Danas, 14.Apr.2014, 00:20

Knjiženica i akademkinja Svetlana Velmar Janković, koja je preminula u sredu, 9. aprila, u 82 godini, sahranjena je u subotu na Novom groblju u porodičnoj grobnici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.