Odbornica SDA: Tenzije na sednici Skupštine u Novom Pazaru

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornica SDA: Tenzije na sednici Skupštine u Novom Pazaru

Novi Pazar -- SDA nije zadovoljna izborom novog gradonačelnika Novog Pazara i njeni odbornici su juče napustili sednicu Skupštine, rekla je odbornica SDA Hanadi Hajdinović.

Nihad Biševac, član Sandžačke demokratske partije, izabran je juče za gradonačelnika Novog Pazara, a Nebojša Ravić iz SNS-a izabran za njegovog zamenika.

Hanadi Hajdinović je na konferenciji za novinare rekla da SDA ne može da kaže da je zadovoljna izborom Biševca na mesto prvog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada, kao i da je potrebno vreme da bi se videli njegovi rezultati.

"Na osnovu napete atmosfere i nervoze pojedinih odbornika tokom jučerašnje sednice Skupštine grada, mislim da novoformirana koalicija neće dugo trajati", rekla je Hajdinovićeva.

Ona je istakla da je Skupština grada najveći predstavnički dom, u koji su odbornike delegirali građani, da bi zastupali njihove interese.

"Mi želimo da se u Skupštini vodi pozitivna i dostojanstvena rasprava, sa konkretnim predlozima, a u cilju rešavanja ogromnih problema građana", rekla je Hajdinovićeva.

Prema njenim rečima, odbornici i građani su tokom jučerašnje sednice bili svedoci najgore strane politike.

"Pozivamo sve naše kolege, odbornike, da u budućem radu izbace primitivizam iz svojih nastupa i na najbolji način ukažu poštovanje ovom visokom domu", rekla je Hajdinovićeva.

Ona je rekla da su jučerašnju sednicu Skupštine grada napustili odbornici SDA, jer im nije dozvoljeno da diskutuju o izboru gradonačelnika, njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća.

Pre pola meseca, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada za predsednika lokalnog parlamenta izabran je Mirsad Đerlek, lider SNP koja je osvojila tri odbornička mesta, a predsednik SDP Nihad Hasanović za njegovog zamenika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbornica SDA: Tenzije na sjednici Skupštine u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 27.Maj.2016

Novi Pazar — SDA nije zadovoljna izborom novog gradonačelnika Novog Pazara i njeni odbornici su juče napustili sjednicu Skupštine, rekla je odbornica SDA Hanadi Hajdinović. Nihad Biševac, član Sandžačke demokratske partije, izabran je juče za gradonačelnika Novog Pazara, a Nebojša Ravić...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.