Odbačen zakon o prodaji nepokretnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačen zakon o prodaji nepokretnosti

Skupština Srbije u ponovnom odlučivanju nije usvojila Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije, čime taj zakon zvanično nije usvojen.

Odlukom 158 poslanika Skupština Srbije nije prihvatila zakon u načelu.

U pitanju je zakon koji je parlament usvojio 31. jula, a koji je nedugo zatim predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio da potpiše s obrazloženjem da je protivustavan i vratio ga parlamentu na ponovno odlučivanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nikolić je odbio da potpiše zakon, jer je predviđao da pravo na kupovinu državne imovine imaju samo zakupci te imovine.

Po Poslovniku, Skupština je bila u obavezi da se na prvoj sledećoj sednici izjasni o predlogu predsednika i odluči da li će ponovo glasati o zakonu.

Da je Narodna skupština odlučila da ponovo glasa o zakonu koji je predsednik vratio, zakon bi se izglasao većinom od ukupnog broja poslanika.

Ministar finansija Dušan Vujović je, obrazlažući taj zakon, rekao da se očekuje da će država prodajom državnih nepokretnosti ostvariti prihod u vrednosti od oko 30 do 40 miliona evra, kao i da novac od prodaje državnih nepokretnosti sigurno neće otići u tekuću potrošnju.

Opozicija je u raspravi kritikovala predložena rešenja, smatrajući da vlast prodajom nepokretnosti u državnom vlasništvu zapravo prodaje "porodično blago" zarad partijskih interesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.