Od estrade do teatra

Izvor: Danas, 22.Dec.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od estrade do teatra

Neobična predstava na neobičnom mestu - tokom prethodnog vikenda, pozorišna adaptacija filmskog scenarija Larsa fon Trira dobila je svoju teatarsku verziju, i to u komadu koji je pozorišna predstava koliko i koncert.

Na novootvorenoj teatarskoj sceni Mikser hausa komad „Dogvil“, koji je režirao Kokan Mladenović, doneo je novi način pozorišnog rada u Srbiju, ali i nove mlade glumce, tačnije glumice.

Uz sad već iskusnog kolegu Branislava Trifunovića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u predstavi igra sve muške uloge, glavni lik Grejs, koja bežeći od gangstera utočište pronalazi u gradiću Dogvil, na smenu igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić (svake večeri ulogu Grejs preuzima jedna od njih dve, dok druga igra sve ostale uloge).

Njih dve odabrane su na audiciji za koju se prijavilo 150 kandidatkinja iz celog regiona, od kojih je 97 ušlo u uži izbor. I dok je Tamara Aleksić, inače ćerka novinarke Tanje Peternek, već poznata u glumačkom svetu, budući da je igrala u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“, serijama „Sinđelići“ i „Jagodići“, kao i pozorišnoj predstavi „Ana Karenjina“, veliko iznenađenje za mnoge bila je Milica Majstorović, pevačica i učesnica muzičkog rijaliti programa „Operacija trijumf“.

Iako je Milica pre dve godine upisala glumu, ovo je njena prva velika uloga, a zanimljivo je da je kao dete bila član glumačke sekcije u Kragujevcu. Ipak, tekstovi u tabloidima obično su se bavili njenim učešćem u rijaliti programima (pored „Operacije trijumf“, pojavila se i u „Parovima“), bivšim momcima, odevnim kombinacijama, i čak pokušajem samoubistva, pa ne čudi da su njeni glumački i pevački talenti ostali po strani. Sve ovo uticalo je na njenu odluku da napusti estradu i da promeni profesiju, a tome je doprinelo i pojavljivanje u seriji „Žene sa Dedinja“.

Milica Majstorović rođena je 9. oktobra 1989. godine u Kragujevcu. Za sebe kaže da je bila dete kakvo bi svaki roditelj poželo - vukovac, trenirala je plivanje, išla na ples i svirala flautu. Zbog ljubavi prema muzici napustila je glumu i plivanje. Ipak od studija flaute u Sloveniji odustala je zbog audicije za „Operaciju trijumf“. Iako je bila među finalistima, ovo muzičko takmičenje joj nije donelo ono što je očekivala. Snimila je tek nekoliko pesma („Savršeni par“, „H8ER“, „Gubim te“, „Sebična lična“) i učestvovala na festivalima Beovizija i Sunčane skale, bez većeg uspeha. O teretu popularnosti s kojim nije mogla da se nosi govorila je i u emisiji „Osmi kat“ na HRT1.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.