Od ebole dosad umrla 961 osoba

Izvor: RTV Pink, 08.Avg.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ebole dosad umrla 961 osoba

Broj žrtava virusa ebole u Zapadnoj Africi je dostigao 961, zaključno sa 6. avgustom, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).



Broj žrtava virusa ebole u Zapadnoj Africi je dostigao 961, zaključno sa 6. avgustom, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO). U saopštenju se navodi da je samo 5. i 6. avgusta registrovano 29 smrtnih slučajeva. U Sijera Leoneu i Liberiji je bilo po 12, u Gvineji četiri, a u Nigeriji jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << žrtva. Nigerija je najnovija zemlja na koju se proširila ebola. Među 68 novih slučajeva bolesti, četiri su registrovana u Nigeriji, prenosi AFP. Ukupan broj obolelih u najnovijem, dosad najtežem naletu ebole otkad se bolest pojavila, dostigao je 1.779, podaci su SZO. Svetska zdravstvena organizacija danas je proglasila međunarodnu vanrednu situaciju zbog ugroženosti javnog zdravlja tom bolešću, apelujući na svetsku zajednicu da uloži vanredne napore kako bi se zaustavilo njeno širenje. SZO je sličnu krizu proglasila u maju zbog dečje paralize, kao i 2009. zbog pandemije svinjskog gripa. Direktorka SZO Margaret Čen saopštila je danas da je odluka te organizacije "jasan poziv na međunarodnu solidarnost", ali je priznala da mnoge zemlje verovatno neće ni imati slučajeve obolelih od ebole. "Zemlje koje su do sada pogođene jednostavno nemaju kapaciteta da se same bore sa ovoliko obimnom i kompleksnom epidemijom", ukazala je ona na konferenciji za novinare u Ženevi i pozvala međunarodnu zajednicu da "pruži podršku što je hitnije moguće". SZO je ranije ove nedelje sazvala ekspertski odbor kako bi se procenila ozbiljnost tekuće epidemije.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nigeriji vanredno stanje zbog ebole

Izvor: Akter, 08.Avg.2014

Nigerijski predsednik Gudlak Džonatan danas je proglasio vanredno stanje zbog epidemije ebole u toj najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji..On je istovremeno odobrio vanredna sredstva od 11,7 miliona dolara za suzbijanje epidemije, javio je Rojters...Nigerija je potvrdila sedam slučajeva ebole u Lagosu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.