Od danas niže rate za kredite

Izvor: Kurir, 27.Mar.2015, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas niže rate za kredite

BEOGRAD - Građani zaduženi kod banaka ili lizing kuća od danas će imati veća prava, a najveći broj njih ubuduće će plaćati i niže mesečne rate.

Razlog je što danas stupaju na snagu izmene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga koje će im to omogućiti.

Od danas banke imaju obavezu da prilikom obračuna rate za kredit uzet pre 5. decembra 2011. primenjuju isti tip kursa po kojem je i odobren.

- Ako je ugovorom definisano da će se rate otplaćivati po prodajnom kursu, a kredit je odobren po kupovnom, od danas će banka sve rate obračunavati po kupovnom kursu jer je po njemu i odobrila kredit - kažu u NBS.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.