Od 2015. revizija stranaka

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 2015. revizija stranaka

Državna revizorska institucija će od 2015. godine početi da radi reviziju finansiranja političkih stranaka, najavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

On je rekao da je ta odluka doneta u skladu sa Strategijom Vlade Srbije za borbu protiv korupcije 2013 - 2018. godine.

Tim dokumentom je predviđeno da se izmeni Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, kako bi DRI mogla da obavlja reviziju političkih stranaka.

"Političke stranke su i u sadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zakonu jedan od subjekta revizije, ali zbog kadrovskih kapaciteta DRI nije bila u mogućnosti da to obavi tokom prethodnih godina. Tokom 2015. započećemo reviziju političkih stranaka i to će raditi Sektor za reviziju Narodne banke Srbije", kazao je Sretenović i dodao da je raspisan i konkurs za nove državne revizore.

Na pitanje koje će se političke stranke naći u programu revizije, Sretenović je kazao da će Savet DRI tu odluku doneti krajem novembra, odnosno početkom decembra. Dodao je da je, po Nacrtu zakona o političkim aktivnostima, predviđeno da to za sada bude revizija samo političkih partija čiji su predstavnici u parlamentu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.