Od 1. juna u Srbiji jeftiniji gas

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. juna u Srbiji jeftiniji gas

Savet Agencije za energetiku Srbije odobrio je pojeftinjenje prirodnog gasa od 1. juna, u proseku za 5,4 odsto za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, a za domaćinstva za 5,1 odsto, saopštila je danas Agencija.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno 249.000, ima priključak na gas. U 2014. godini gas je kupovalo 225.000 domaćinstava koja će od idućeg meseca u proseku za 2,7 dinara, bez PDV, plaćati manje kubni metar prirodnog gasa nego što su do sada plaćali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
To je, posle decembra 2013. godine, drugo pojeftinjenje prirodnog gasa u Srbiji, navela je Agencija za energetiku i podsetila da se cene gasa usklađuju sa cenama derivata nafte na svetskom tržištu i promenama kursa američkog dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gas jeftiniji za 2,7 dinara po kubnom metru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015

Cene prirodnog gasa za javno snabdevanje biće od 1. juna niže od važećih u proseku za 5,4 odsto za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje a za domaćinstva za 5,1 odsto, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije (AERS)...Tako će oko 225.000 domaćinstava u Srbiji u proseku plaćati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.