Oči u oči sa morskom nemani

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2014, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oči u oči sa morskom nemani

Adam Heling (31) iz Perta, može da kaže da je izvanredno srećan momak. On je prošle subote uživao u lovu harpunom u kristalno čistoj vodi kod malog mesta Gnaralu, uz obalu Zapadne Australije, kada ga je napala ajkula. S njim je bio i njegov prijatelj Mik Slokomb.

Možete li da zamislite da se nađete oči u oči sa ovom nemani?

 

Taman je ulovio ribu i vraćao se na obalu. Bio je u vodi ne dubljoj od dva i po metra, kada se ajkula pojavila - ustremila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mu se na glavu i otkinula mu masku s lica.

 

Bio je u takvom šoku od udarca ajkule da je ispustio i ulov iz ruku, pokušavajući da se zaštiti.

- Ono što pamtim jeste da mi se našla pred samim licem, da sam gledao u njene čeljusti. Gornjim zubima otkinula mi je masku, a donjim mi udarila u bradu.

 

Lekari mu "sastavili" lice

U operacionoj sali lekari su ga ušivali tri i po sata i uspeli da mu "sastave" lice.

- Čak ni medicinske sestre nisu verovale da će uspeti tako da ga iznova "sašiju" - veli Heling koji se oporavlja, u "društvu" balona u obliku ajkule koji su mu doneli u bolnicu.

Ugrizla ga je za vrat i on je, dok se držao za ranu, gledao kako kruži oko njega.

- Izgledalo je kao u filmu "Čeljusti". Onda se okrenula, zgrabila ribu koju sam ulovio. Pomislio sam da je možda išla za tom ribom dok mi je bila u ruci, a u poslednjem trenutku udarila mene umesto ribe - izjavio je Adam za izdanja "Nenjs Corp".

Jedino na šta je mislio, bilo je da i njoj i njegov prijatelj moraju što pre iz vode. Slokomb je bio sto do 200 metara dalje i Heling je povikao: "Ajkula. Upomoć! Moramo napolje".

- Još sam se držao rukama za lice, kada je Mik obratio pažnju na mene i shvatio da sam pokriven krvlju i da sam u opasnosti.

Kad je izašao na obalu, požuri je prema njihovim kolima, ali je shvatio da je izgubio mnogo krvi i počeo da oseća slabost.

- Lice mi je bilo pocepano, koža je visila, pomislio sam da neću stići do kola.

Slokomb je sledio njegove tragove krvi i onda ih odvezao do postaje Gnaralu. Odatle, međutim, trebalo im je punih deset sati puta dok nisu stigli do bolnice u Pertu gde je Adamu mogla da bude ukazana potpuna medicinska pomoć.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.