Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena isplata "Gvozdenog puka"

KURŠUMLIJA - Opštinski sud iz Kuršumlije odlučio je da stopira isplatu pete i šeste rate ratnih dnevnica veteranima iz Kuršumlije, a Udruženje veterana najavilo je demonstracije i blokadu rada suda.

Ratni veterani iz Kuršumlije i Prokuplja, njih 15, Opštinskom sudu iz Kuršumlije podneli su tužbu protiv predstavnika Udruženja boraca "Gvozdeni puk" i predstavnika lokalne samouprave iz Kuršumlije jer ih, kako se navodi, nisu stavili na spisak za isplatu ratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dnevnica.

Predsednik suda Radiša Jović danas je doneo odluku o zamrzavanju 1,8 miliona dinara, koje je Vlada Srbije izdvojila na ime ratnih dnevnica veteranima rata iz Kuršumlije, do okončanja spora.

Potpredsednik Udruženja boraca "Gvozdeni puk" Branislav Jovanović kazao je Beti da se potpisnici tužbe nikada do sada nisu prijavili za isplatu dnevnica. "Ovo je samo nastavak hajke protiv veterana rata na Kosovu. Mi ne znamo ko su ti ljudi i zašto nas tuže, naročito oni iz Prokuplja, jer taj grad dobija novac za sebe i naše Udruženje iz Kuršumlije ništa nema sa njima. Ovo su sve izmontirale sudije Opštinskog suda u Kuršumliji", kazao je Jovanović.

Udruženje boraca "Gvozdeni puk" iz Kuršumlije optužilo je danas u saopštenju za javnost predsednika Opštinskog suda u Kuršumliji Radišu Jovića i sudiju Slavka Maljevića da na silu hoće da borcima "otmu novac".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.