Obučena 222 neplivača

Izvor: Danas, 11.Sep.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obučena 222 neplivača

Požarevac - Sezona rada bazena JU Kulturno-sportski centar "Požarevac" je završena i od 6. septembra kompleks je zvanično prestao sa radom.

Po više parametara ova godina je bila rekordna za ovu ustanovu kada je bazen u pitanju, a za sve su, naravno, najzaslužniji topli dani kojima je ovo leto obilovalo.

- U najtoplijem delu sezone od sredine jula, 47 dana u kontinuitetu bazen je bio otvoren za posetioce, a ukupno je bilo 72 dana za kupanje, što je apsolutni rekord. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Takođe, ove godine je zabeleženo i pet uzastopnih dana sa preko 1.000 posetilaca. U periodu od 8. juna do kraja sezone prodato je preko 36.700 dnevnih ulaznica, bez mesečnih i sezonskih koje su se prodavale preko sindikata - kazao je direktor Nenad Mitić, čime dolazimo do računice da se po toj osnovi u budžet grada slilo više od 5,5 miliona dinara.

Sve to je, po njegovim rečima, postignuto uz velike probleme koji su prouzrokovani nedostatkom radne snage, te su pojedini radnici bili primorani da rade i po 13 sati dnevno.

Posebno zanimljiv program u okviru rada bazena održan je za neplivače. U organizaciji Opštinskog saveza za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje "Partizan" Požarevac sprovedena je akcija "Grad bez neplivača".

- Imali smo 222 polaznika koji su savladali tehniku plivanja. Od tog broja bilo je 142 učenika koji su završili prvi razred osnovne škole a koji nisu plaćali obuku, zahvaljujući finansiranju grada - rekla je predsednica ovog saveza Dušica Stojković.

Na konferenciji koja je upriličena povodom završetka sezone bazena bili su prisutni i instruktori plivanja koji su angažovani za sprovođenje ovog programa, Nikola Jovetić i Slavko Jerkov. Oni su istakli da su izuzetno zadovoljni obukom neplivača i činjenicom da su se posle nje mnogi oslobodili straha od vode, neki i u poznijim godinama.

Ova sezona je jedna od najuspešnijih od otvaranja objekta, kako po broju poseta tako i prema svim drugima parametrima koji su činili ukupnu ponudu koja je svojom raznovrsnošću zadovoljila potrebe i sportista i onih koji su na bazen dolazili da se opuste i zabave.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.