Obradović: Za premijera 10 pitanja i jedno bonus

Izvor: B92, 27.Okt.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Za premijera 10 pitanja i jedno "bonus"

Beograd -- Poslanici Dveri negodovali su jer nisu stigli na red da u Skupštini Srbije postave pitanja premijeru Aleksandru Vučiću i članovima Vlade.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da je od 52 poslanika prijavljena za reč, svega devetoro uspelo da postavi pitanja, a da je premijer govorio čak sat i 45 minuta.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ukazao da pitanja nisu stigle da postave nijedna od četiri najveće opozicione poslaničke grupe, uključujući Dveri.

"To je demokratija po shvatanju Srpske napredne stranke", rekao je Obradović koji je, kako navodi, pripremio deset pitanja za premijera: O Kosovu, predsedničkim izborima, špijunskim aferama, nestalim bebama i socijalno-ekonomskim pitanjima.

Među pitanjima je pripremio i "zašto je uvredio trudnice, porodilje, socijalno ugrožene, zašto se britanskoj IT kompaniji daju subvencije i time ugrožava konkurentnost domaćih IT kompanija, šta je sa nestalim bebama".

Obradović je želeo da pita premijera i da li će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

Kako kaže, imao je i jedno bonus pitanje: "Kada će Vučić posle pet godina izaći na TV duel sa jednim jedinim predstavnikom opozicije, a da to nije Jelena Karleuša", "otkrio" je Obradović novinarima u parlamentu "bonus pitanje".

On je naveo da je verovao da će kod premijera "proraditi i radoholičarska etika" i da će produžiti rad i odgovoriti na sva pitanja opozicije.

Osim toga, zamolio Vučića da podnese ostavku i zaposli se u Svetskoj banci, ukoliko je tačna izjava koju je nedavno dao da je "njemu i albanskom premijeru Ediju Rami, zajednički šef - direktor Svetske banke".

Sednica se završila, kaže Obradović, baš kada je on stigao na red da postavi pitanje, upitavši da li je to slučajno.

Izračunao je da su od tri sata Vučić i ministri govorili nešto više od dva, a da četiri najveće opozicione grupe nisu uspele da postave pitanje.

Premijer Vučić završio je odgovaranje na poslanička pitanja u Skupštini, a sam kraj je obeležio verbalni duel s liderom "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPOZICIJA; Farsa u Skupštini, onemogućena bilo kakva diskusija

Izvor: Kurir, 27.Okt.2016

...Predstavnici vlade će reći da su odgovarali na pitanja, ali neće reći da nisu ni na jedno četiri najveće grupe opozicije, niti jednog poslanika Dveri, rekao je Obradović na konferenciji za novinare Poslaničke grupe Dveri, posle završetka sedniceOn je naglasio da grupa Dveri nije imala priliku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.