Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Isplata jednokratne pomoći zaposlenima u prosveti

BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da će sredstva koja ostanu u budžetu

za 2008. biti iskorišćena za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju.

Obradović je rekao da je na današnjem sastanku s predstavnicima tri reprezentativna sindikata dogovoreno da se do sredine sedmice potpišu posebni kolektivni ugovori sa zaposlenima u obrazovanju. On je naveo i da će u narednoj godini povećanje zarada u obrazovanju pratiti stopu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inflacije. Sastanku su pored Obradovića prisustvovali ministarka finansija Diana Dragutinović i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Predstavnici tri reprezentativna sindikata najavili su juče da će stupiti u "poseban vid štrajka" ako svim zaposlenima u prosveti do 15. decembra ne bude isplaćena jednokratna pomoć od 8.000 i 5.000 dinara.

Poseban vid štrajka znači da prosvetni radnici neće zaključiti ocene na kraju polugodišta, održati nastavna veća, niti će početi drugo polugodišete.

Sindikati traže da se po 8.000 isplati nenastavnom osoblju koje ima stručnu spremu do zaključno petog stepena stručnosti, a da po 5.000 dinara dobije nastavno i drugo osoblje sa šestim i sedmim stepenom stručnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.