Obilaznica oko Beograda: Od petka Batajničkom petljom

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilaznica oko Beograda: Od petka Batajničkom petljom

MAJSTORIMA na Batajničkoj petlji još samo malo fali da završe posao, pa da ovom saobraćajnicom konačno krenu vozila. Ako neimari pobede mraz, radove bi mogli da završe i pre najavljenog snega. I, dok se neki radnici nadaju da će sa gradilišta otići već tokom vikenda, a drugi očekuju da bi poslednji šraf mogao biti zavrnut do kraja iduće sedmice, u „Putevima Srbije“ otvaranje saobraćajnice najavljuju već za subotu! Radovima na glavnom pravcu u smeru ka Novom Sadu završena je druga >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << faza izgradnje petlje „Batajnica“ koja je sastavni deo obilaznice oko Beograda. - Glavni pravac novoizgrađene saobraćajne trake, u dužini od 4,7 kilometara biće pušten u saobraćaj u subotu od 14 časova - kažu u „Putevima Srbije“. - Na ovom koridoru u toku su i pripremni radovi za proširenje deonice od Dobanovačke petlje do Ostružničkog mosta i očekuje se da će biti završeni do kraja jula 2015. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Iako vreme u četvrtak nije išlo naruku putarima, nekolicina radnika uspešno se borila sa mrazom i vetrom koji je šibao nad Batajnicom. Peskirali su ogradu i postavljali zaštitne, razdelne bankine. - Do kraja vikenda završavamo, a ako budemo morali da požurimo možda bude gotovo i u subotu - kaže radnik preduzeća „Unipromet“ iz Čačka, koje je zaduženo za montažu bankina. Osim na glavnom pravcu, putari su angažovani i na ulivnoj rampi kojom će na obilaznicu oko Beograda moći da se uključe vozila koja dolaze starim putem iz pravca Zemuna. U „Putevima Srbije“ dodaju da ukoliko vremenski uslovi dozvole, u narednih nekoliko dana očekuju puštanje u saobraćaj i ovog prilaza, u pravcu ka Novom Sadu. STIGLA POMOĆ IZ RIJEKE ZBOG obima posla i da bi se sve završilo u planiranom roku, dvema ekipama iz čačanskog preduzeća u pomoć je pritekla i ekipa italijanske firme iz Rijeke. - „Unipromet“ ih je angažovao jer posla ima puno i ne možemo sve da postignemo. Ima nas sa svih strana - dobacuje kroz osmeh jedan od radnika. - Na drugim gradilištima ima i firmi iz Bosne, jedni drugima pritrčimo u pomoć kad zatreba.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Od danas na obilaznici "Batajnica" novom trakom ka Novom Sadu

Izvor: Blic, 29.Nov.2014

Druga faza radova na izgradnji petlje "Batajnica" je završena i danas će u 14 sati u saobraćaj biti puštena traka u smeru ka Novom Sadu...Novoizgrađena sobraćajna traka dugačka je 4,7 kilometara...- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da je neophodno da posebno obrate pažnju na postavljenu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.