Obeležen četvrti rođendan beogradske Kritične mase

Izvor: Danas, 26.Apr.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen četvrti rođendan beogradske Kritične mase

Beogradskim ulicama u subotu uveče provozalo se više od 500 biciklista obeležavajući time četvrti rođendan beogradske Kritične mase, biciklističke vožnje koja se odvija u više od 300 gradova sveta.

Biciklisti su se spremili i poklon rekete za badminton za predsednika Vlade republike Srbije, ali ovaj put nisu mogli da se zaustave ispred zgrade Vlade, pa su reketi ostavljeni za posebno uručivanje,kažu iz UG "Ulice za bicikliste".

Povod je, kako kažu iz ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Udruženja, bila izjava Aleksandra Vučića da je nakon izgradnje Pupinovog mosta čuo da se neko bunio i za biciklističku stazu koja nije dovršena.

- On je stazu uporedio sa terenom za badminton, pokazujući time nepoznavanje svetskih trendova u promociji biciklističkog saobraćaja i koristi koje on donosi. Dok se ceo svet utrkuje da gradove što više rastereti od gužve i zagađenja uz pomoć bicikala, kod nas sa političkog vrha dolaze obeshrabrujuće poruke. Vožnja je protekla mirno i bez incidenata, zahvaljujemo se podršci od strane saobraćajne policije. Skup je završen u veseloj atmosferi ispod Brankovog mosta, uz muziku i druženje pored reke - navode iz Udruženja.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.