Obeležen Dan Pančeva, priznanja zaslužnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Pančeva, priznanja zaslužnim

PANČEVO - Pančevci su danas obeležili Dan grada - 8. novembar, koji je ustanovljen u znak sećanja na dan kada je Pančevo oslobođeno u Prvom svetskom ratu i pripojeno matici Srbiji.

Na svečanoj sednici Skupštine grada, na kojoj su rečju i slikom prikazane sve vrednosti i uspesi grada u ovoj godini, dodeljene su Novembarske nagrade najuspešnijim Pančevcima.

Najprestižnije gradsko priznanje dodeljeno je, kako je rečeno, onima koji su ličnim predanim radom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odricanjem, upornošću i stručnošću, pokazali velike rezultate.

Među nagrađenima su bili najbolja srpska plivačica Nađa Higl, svetska prvakinja na 200 metara prsno, i njen brat i trener Sebastijan Higl, čija su priznanja, zbog zauzetosti sportista na takmičenju u Beogradu, uručena njihovoj majci Snežani.

Novembarsku nagradu primili su i Vladimir Savić, evropski prvak u olimpijskom triatlonu, i doktor Moša Marković, poznati pančevački lekar, specijalista za zarazne bolesti.

Ovogodišnja proslava Dana Pančeva bila je, zbog ekonomskih prilika, skromnija nego ranijih godina, jer je izostala svečana akademija i brojni gosti iz inostranih zbratimljenih gradova.

Međutim, lokalna samouprava je, u okviru obeležavanja praznika grada, pripremila bogat program, koji je protekle sedmice obuhvatao niz dešavanja iz oblasti komunalnog uređenja, likovne umetnosti, muzike, književnosti i sporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.