Obavezna kontrola indeksa na ulazu Filozofskog

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna kontrola indeksa na ulazu Filozofskog

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu, koji studenti drže u blokadi, od danas je obavezna kontrola indeksa na ulazu u zgradu, na osnovu odluke Nastavno-naučno veća fakulteta, saopštio je Samoorganizovani studentski pokret 2014.

Samoorganizovani studentski pokret saopštio je danas da je Nastavno veće Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji studenti nekoliko nedelja drže u blokadi zbog neispunjenih zahteva, od danas naredilo obaveznu kontrolu onih koji ulaze u zgradu fakulteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Taj studentski pokret ocenjuje da ta odluka, doneta uz obrazloženje veća "radi bezbednosti studenata, radnika i posletilaca Filozfskog fakulteta", direktno ugrožava privatnost podataka o ličnosti i slobodno kretanje po fakultetu.

"Cilj odluke je prikupljanje ličnih podataka studenata kako bi se oni disciplinski gonili zbog legalnog i legitimnog izvođenja blokade nastave", ističe ta studentska organizacija.

Oni navode da će od danas snimati postupanje tehničke službe koja će vršiti kontrolu na ulazu fakulteta i dodaju da će u slučaju da dođe do beleženja ličnih podataka, o tome obavestiti republičkog i univerzitetskog ombudsmana i Poverenima za zaštitu podataka o ličnosti.

Studentski pokret podseća da samo policija i komunalna policija imaju ovlašćenje da legitimišu građane.

Studenti se nadaju da će na Zboru u ponedeljak, 27. zajedno sa profesorima, uspeti da pronađu rešenje po pitanju njihovih zahteva, ističući da im nije namera opstrukcija niti ometanje rada fakulteta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obavezna kontrola indeksa na ulazu u Filozofski fakultet

Izvor: 24sata, 25.Okt.2014

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu, koji studenti drže u blokadi, od danas je obavezna kontrola indeksa na ulazu u zgradu, na osnovu odluke Nastavno-naučno veća fakulteta, saopštio je Samoorganizovani studentski pokret 2014...Samoorganizovani studentski pokret saopštio je danas da je Nastavno veće...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.