Obaveštajne službe deluju aktivno i agresivno

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obaveštajne službe deluju aktivno i agresivno"

Beograd -- Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da u Srbiji i regionu obaveštajne službe "aktivno i agresivno deluju" pokušavajući da utiču na politička dešavanja.

"Nama se preti iz svih relevantnih centara moći. To u ovom trenutku nisu samo pretnje već je reč o agresivnom delovanju", kazao je Radić agenciji Beta, komentarišući navode o prisustvu "špijuna" u Srbiji i saradnji s predstavnicima stranih obaveštajnih službi.

Radić je rekao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcijama stranih obaveštajnih službi destabilizuje bezbednosna situacija na Balkanu.

On je ocenio da je u toku "psihološko-obaveštajni rat" u kojem se sukobljavaju Istok i Zapad i njihove obaveštajne službe, a Srbija i Balkan su plodno tle za delovanje u tom sukobu.

"Srbija je prostor gde se drugi sukobljavaju na njenu štetu", ocenio je Radić.

On je kazao i da u Srbiji i regionu "složena situacija, slaba vlast i jak organizovani kriminal ostavljaju prostor za uticaj na političare".

Premijer Aleksandar Vučić je posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi i sa istoka i sa zapada.

On je rekao i da su na teritoriji Srbije pripremane nelegalne aktivnosti u Crnoj Gori i da ima nepobitne dokaz da su u Srbiji postojale grupe ljudi koje su pratile premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALEKSANDAR RADIĆ:U Srbiji i na Balkanu je u toku psihološko-obaveštajni rat

Izvor: Kurir, 26.Okt.2016

..."Nama se preti iz svih relevantnih centara moći To u ovom trenutku nisu samo pretnje već je reč o agresivnom delovanju", kazao je Radić agenciji Beta, komentarišući navode o prisustvu "špijuna" u Srbiji i saradnji s predstavnicima stranih obaveštajnih službi.."Srbija je prostor gde se drugi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.