Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2014, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama osudio nasilje u Fergusonu

Demonstracije protiv odluke porote iz Fergusona da ne podiže tužbu protiv policajca bijelca koji je ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca Michaela Browna održane su u gradovima širom SAD.

Američki predsjednik Barack Obama osudio je nasilje u Fergusonu rekavši kako nema nikakve sućuti za one koji uništavaju vlastitu zajednicu.

Guverner Missourija Jay Nixon najavio je da će se broj pripadnika Nacionalne garde u Fergusonu utrostručiti i da će ti ljudi imati pojačanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ulogu.

Gradonačelnik Fergusona James Knowles ranije je kritizirao spor dolazak Nacionalne garde u Ferguson, ocijenivši da bi mnoge trgovine bile spašene od uništenja tijekom noći na utorak da se reagiralo brže.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protesti širom SAD, Nacionalna garda u Fergusonu

Izvor: Press, 26.Nov.2014

U predgrađu Fergusona, Sent Luisu, drugu noć za redom održani su protesti zbog odluke velike porote da beli policajac koji je ubio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera ne bude optužen, a protesti su se proširi na čitavu zemlju. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.