OVO JE NAJVECI HEROJ SRBIJE Siromasni decak na ulici pronasao 6.000 dinara NOVAC ODNEO UCITELJICI

Izvor: medio.rs, 07.Mar.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAJVECI HEROJ SRBIJE Siromasni decak na ulici pronasao 6.000 dinara NOVAC ODNEO UCITELJICI

Novčanice su bile rasute po ulici. Ja sam ih skupio i video da je bilo ukupno 6.000 dinara. Znao sam da moram da predam novac koji mi ne pripada, i dao sam ga učiteljici, kaže Strahinja Tabić (10)

Učenik četvrtog razreda OŠ “Milovan Glišić” u Valjevu Strahinja Tabić pronašao je na ulici 6.000 dinara koje je neko izgubio i taj novac predao svojoj učiteljici.

Ovaj desetogodišnji dečak je ovako na pravi način održao mnogima lekciju o poštenju, tim pre >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << što dolazi iz porodice koja živi u veoma skromnim uslovima i čija kuća je stradala u majskim poplavama.

Dečak za primer je novac pronašao na putu od kuće do škole. Kaže da se nijednog momenta nije dvoumio i da je znao da mora da preda novac koji njemu ne pripada.

– Novčanice su bile rasute po ulici. Ja sam ih skupio i tada sam video da je bilo ukupno 6.000 dinara. Novac sam odmah predao učiteljici kada sam došao u školu. Ona me je pohvalila pred celim razredom i rekla je da bi tako sva deca trebalo da odreaguju. Roditelji su mi, kada sam došao kući i ispričao im da sam pronašao novac samo kratko rekli “Svaka čast” - priča ovaj skromni dečak.

Strahinjin gest ganuo je mnoge, jer ovaj desetogodišnji dečak sa nezaposlenim roditeljima i sestrom srednjoškolkom živi u teškim uslovima, pošto su im majske poplave oštetile porodičnu kuću u Zvorničkoj ulici, a od poplava se još uvek nisu oporavili.

Foto: Strahinja

– Istovremeno bila sam ganuta, ponosna i oduševljena Strahinjinim gestom, naročito zbog toga što znam kakva je materijalna situacija u njegovoj porodici. Do sada u svojoj učiteljskoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Veoma sam ponosna na Strahinju i ono što je učinio, jer dao je odličan primer drugoj deci – kaže Strahinjina učiteljica Jasmina Marković.

Pronađeni novac je deponovan u valjevskoj policiji, gde kažu da je ovo prvi slučaj da je neko dete pronašlo novac na ulici i predalo ga starijoj osobi.

– Novac smo deponovali u policiju i ako uđemo u trag vlasniku, biće mu vraćen novac, a ako ne, otići će u humanitarne svrhe. Do sada neki sličan gest Strahinjinom nismo imali i zato je ovaj dečak zaslužio svaku pohvalu – kaže inspektorka za maloletničku delikvenciju valjevske policije Jelena Petrović.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

KAD PORASTEM BIĆU STRAHINJA: Dečak (10) našao 6.000 dinara na ulici i odneo ih učiteljici!

Izvor: Kurir, 07.Mar.2015

Video sam novac razbacan na ulici. Pomislio sam da ga je izgubio neki čovek, kome je trebao za nešto važno, možda da deci kupi nešto, priča valjevski osnovac koji živi teško i kojem su oba roditelja nezaposlena..VALJEVO – Strahinja Tabić  ima samo 10 godina, održao lekciju mnogo starijima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.