OVO JE NAJSTRASNIJE POLICIJSKO UBISTVO Zaustavio ga trazio da izadje napolje a onda bez razmisljanja upucao

Izvor: medio.rs, 30.Jul.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAJSTRASNIJE POLICIJSKO UBISTVO Zaustavio ga trazio da izadje napolje a onda bez razmisljanja upucao

Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43) koga je ubio za vreme rutinske kontrole

Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43), u koga je on pucao tokom rutinske saobraćajne kontrole, a čitav događaj je zabeležila kamera koja je bila postavljena na Tensingovoj uniformi.

Naime, on je zaustavio Dubouza koji je upravljao automobilom koje >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << nije imalo tablice. Nakon kraće rasprave, zatražio je da izađe iz vozila, ali je Semjuel to odbio.

Foto: Tanjug/AP

Tensing je zatim bez razmišljanja potekao pištolj i pucao u žrtvu, nanoseći mu fatalne povrede.

– Ovo je najstrašnije ponašanje policijskog službenika do sada. Ovim poslom se već 30 godina bavim i nikada nisma video nešto slično. Bio mu je dovoljan samo jedan sekund da potegne pištolj– istakao je tužilac okruga Hamilton Džo Deters.

Foto: Tanjug/AP

Prema verziji priče koju je Tensing izrekao na sudu, pucnjavi je prethodilo “naislno ponašanje” nastradalog Semjuela, koji je navodno čak pokušao i da ga pregazi.

– Priklještio mi je ruku vratima i dao gas. Mogao sam da nastradam i zato sam morao da odreagujem – ispričao je on.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, kamera koje je snimila čitav ovaj događaj do kraja je dokazala da je njegova izjava lažnja, a Tensing je u međuvremenu dobio otkaz.

Porodica Semjuela Dubouza je policiji zahvalna jer je pristala da javno emituje snimak, a prema rečima advokata, da se čitava ova tragedija nije zabeležila kamerom, policajac najverovatnije ne bi ni bio krivično gonjen.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.