OTKRIVENE TAJNE VEZE SA DEBELIM TONIJEM Trampovu imperiju je izgradila ITALIJANSKA MAFIJA

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVENE TAJNE VEZE SA "DEBELIM TONIJEM" Trampovu imperiju je izgradila ITALIJANSKA MAFIJA

Donald Tramp je bio povezan sa mafijaškom bosom koji je poznat pod nazivom Debeli Toni, navodi se u tekstu dobitnika Pulicerove nagrade Dejvida Kej Džonstona.

Džonston tvrdi da je Salernova građevinska firma gradila Tramp kulu i Tramp Plaza zgrade. On ističe da je Tramp sklopio dogovor sa čovekom koji je bio umešan u reketiranje.

Ipak, to nije prvi put da Tramp sarađuje sa Debelim Tonijem, ali ovaj tekst nudi najobimnije dokumente i priče na osnovu kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se njih dvojica dovode u vezu.

Umesto da koristi ono što je industrijski standard-čelik, Tramp je izgradio svoju zgradu koristeći gotov beton.

U dostupnim dokumentima vidi se da je Tramp isplatio pozamašnu sumu novca firmama Debelog Tonija kako bi pri gradnji koristili brži, ali ne i tako bezbedan materijal. Naravno, potrudio se i da sindikati ne podignu buku oko toga.

Kompletan dogovor bio je u rukama advokata Rob Kona, jednog od bliskih Trampovih saradnika.

Ipak, tajkun  tvrdi da se ne seća da je sklopio takav posao, ali i negira da ima bilo kakve veze sa mafijom.

Na osnovu istraživanja i dokumenata u koje je Džonston imao uvid vidi se da je Salerno imao udela u izgradnji Trampove imprerije još tokom '80-tih. On je bio na čelu kompanije S&A Beton, ali je bio povezan i sa veoma uticajnim sindikatima.

Pročitajte još:

Kako Džonston tvrdi, ova firma je počela sa radom nakon enormnih uplata za izgradnju Tramp kule. Tako je, prema pisanjima Džonstona, Tramp platio korišćenje problematičnog betona, a sindikate, koji bi mogli da se bune, ostavio preduzimačima.

"Ali sa Konom kao advokatom, Tramp nije imao razloga da strahuje da firma S&C neće pristati na dogovor. Za uzvrat, Tramp je dobio sindikalni mir, što znači da se projekat neće suočiti sa skupom gradnjom ili kašnjenjem", navodi se u tekstu.

Inače, Debeli Toni je 1988. godine osuđen na 70 godina zatvora, a umro je 1992. godine. Ugovor o izgradnji Tramp Plaza procenjen je na skoro 8 miliona dolara.

U svom dekstu dalje Džonston navodi da je Tramp sarađivao i sa Džon Kodijem, koji je bio povezan sa mafijaškom porodicom Gambino. Ipak, Tramp je i ove tvrdnje negirao.

Dok se ovaj tajkun bavi svojom predsedničkom kampanjom njegovi protivnici, ali i mediji ukazuju na povezanost Trampa i mafije.

Tako je i CNN naveo da je Tramp Plaza konstruisana pomoću betona, a da je to industrija koja je prevashodno u rukama mafijaša.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.