OSUĐENI PROFESORI DIF: Student im diplomirao iz SAD

Izvor: Kurir, 16.Sep.2014, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUĐENI PROFESORI DIF: Student im diplomirao iz SAD

Ključni dokaz tužilaštva bio je izveštaj policije da je on 28. oktobra 2010. godine napustio zemlju, te da nema dokaza da je na dan odbrane diplomskog rada bio u Srbiji

NIŠ - Trojica profesora niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osuđena su na zatvorske kazne od po šest meseci jer su zloupotrebom službenog položaja omogućili studentu Negovanu Stankoviću da diplomira iako se u vreme odbrane diplomskog rada nalazio u Americi.

Svi optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << profesori negirali su krivicu, tvrdeći da je Stanković legitimno stekao akademsko zvanje. Međutim, ključni dokaz tužilaštva bio je izveštaj policije da je on 28. oktobra 2010. godine napustio zemlju, te da nema dokaza da je na dan odbrane diplomskog rada bio u Srbiji.

Sud je profesore osudio na minimalnu zatvorsku kaznu predviđenu za zloupotrebu službenog položaja, imajući u vidu to što ranije nisu bili osuđivani.

(M. M.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.