OSKRNAVIO KOLOSEUM: Ruski turista u Italiji kažnjen sa 20.000 evra!

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSKRNAVIO KOLOSEUM: Ruski turista u Italiji kažnjen sa 20.000 evra!

RIM - Jedan ruski turista uhapšen je i osuđen da plati kaznu od 20.000 evra zbog vandalskog ponašanja, to jest skrnavljenja čuvenog rimskog Koloseuma.

Ovog 42-godišnjeg Rusa uočili su čuvari dok je zašiljenim kamenom u zid Koloseuma urezivao slovo K dugačko 25 cm, prenosi AP. Osim novčane kazne, Rus je osuđen i na uslovnu kaznu od četiri godine zatvora, a zabranjen mu je i ulazak u zemlje Šengena.

Ovo je, inače, peti slučaj da strani turista skrnavi Koloseum u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2014. Sindikalni lideri ističu kako nema dovoljno čuvara rimskog arheološkog blaga, dok sve veći broj turista nastoji da ostavi svoj trag na starinama, izazivajući tako neprocenjivu štetu.

Taj amfiteatar dnevno u proseku poseti između 10.000 i 12.000 ljudi, a tokom letnje sezone i 25.000.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rus urezao inicijale na Koloseum

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014

Jedan Rus, turista, koji je urezao početno slovo svog imena na zidu rimskog Koloseuma, osudjen je da plati kaznu od 20.000 evra...Taj 42-godišnjak uhvaćen je na djelu dok je oštrim kamenom u zid od cigle urezivao slovo "K" široko 17, a visoko 25 santimetara, piše 24 sata.rs...Odmah je uhapšen,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.