ORUŽJE U AVIONU ZA ISTANBUL: Škorpion umotali u foliju da ga skeneri ne otkriju!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORUŽJE U AVIONU ZA ISTANBUL: Škorpion umotali u foliju da ga skeneri ne otkriju!

To nam je podmetnuto, tvrde žena i muž koji, inače, ima austrijsko državljanstvo. Oni žive u jednom stambenom naselju bečkih opštinskih stanova

BEČ - Turski par iz Beča koji je uhapšen prekjuče na bečkom aerodromu Švehat (Schwechat) zbog pokušaja šverca oružja i municije na letu za Istanbul, posle saslušanja u policiji, pušten je, uz krivičnu prijavu, da se brani sa slobode.

Podsetimo, u dva njihova kofera predata prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prijave za let, pronađena su dva magacina puna metaka i automatski pištolj "škorpion". Reč je o poznatom modelu oružja kalibra 7,65 mm, sa preklopnim kundakom i odvojivim magacinom od 10 ili 20 metaka, koji može da puca i rafalno.

Na aerodromu Švehat uhapšeni bračni par je, navodno, bio u čudu otkud u njihovom prtljagu automat i municija.

"To nam je podmetnuto", tvrde žena i muž koji, inače, ima austrijsko državljanstvo. Policija, koja sada proverava da li je to istina, pustila ih je na slobodu i napisala krivičnu prijavu. Par, inače, živi u jednom stambenom naselju bečkih opštinskih stanova.

I "škorpion" i magacini s mecima u koferima su prethodno bili obmotani aluminijskom folijom, očito sa ciljem da se zavaraju aerodromski kontrolni uređaji. Peter Kleman (Peter Kleemann), portparol Bečkog aerodroma, kaže da je već na prvoj kontroli bilo jasno da nešto nije u redu sa sadržajem ova dva kofera.

"Sigurnosne mere su funkcionisale", kaže Kleman posle novinarskog pitanja kako je moguće da su već svi bili u avionu kada je otkriveno šta je u sumnjivim koferima.

Ko je zaista stavio automat i municiju u kofere, da li je reč o švercu povezanim sa džihadizmom ili je reč o "običnom" kriminalu, je pitanje za čijim odgovorom tragaju istražni organi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.