OKONČANA DRAMA U BREMENU: Uhapšen ludi migrant koji je pretio da će sve DIĆI U VAZDUH

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKONČANA DRAMA U BREMENU: Uhapšen ludi migrant koji je pretio da će sve DIĆI U VAZDUH

Nemačka policija uhapsila je izbeglicu iz Alžira koji je pobegao iz psihijatrijske ustanove preteći da će sve da digne u vazduh, zbog čega su vlasti evakuisale tržni centar u gradu Bremenu, javio je jutros Rojters.

Ovim je okončan još jedan u nizu incidenata koji u poslednje vreme potresaju Nemačku.

Policija je sinoć uhapsila 19-godišnjeg izbeglicu iz Alžira, tražioca azila, na glavnoj železničkoj stanici posle višečasovne potere. Kako se navodi, istraga se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nastavlja.

Policija je navela da je Alžirac bio u pritvoru zbog nekoliko krađa i da je izražavao privrženost Islamskoj državi i saosećanje prema napadaču koji je prošlog petka u Minhenu u šoping centru ubio devet osoba.

Ipak, zasad nema dokaza da Alžirac ima veze bilo sa tim napadačem, bilo sa Islamskom državom.

Foto: Tanjug/AP

Šoping centar, koji se nalazi na oko 40 kilometara od psihijatrijske ustanove, evakuisan je pošto su ljudi prijavili muškarca koji se čudno ponaša i identifikovali ga kao nestalog pacijenta. Alžirac je iz pritvora prebačen u psihijatrijsku ustanovu pošto je više puta pokušao da se povredi i pošto je utvrđeno da je konzumirao drogu.

U Nemačkoj je od 18. jula u više napada ubijeno 15 ljudi, među kojima i četvoro napadača.

Nemački zvaničnici dva od tih napada povezuju sa Islamskom državom.

Američki predsednik Barak Obama je juče telefonom razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i izrazio saučešće zbog nedavnih napada na jugu zemlje.

Obama je Nemačkoj ponudio punu podršku, navela je Bela kuća.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončana drama u Bremenu, uhapšen Alžirac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016

Nemačka policija uhapsila je izbeglicu iz Alžira koji je pobegao iz psihijatrijske ustanove preteći da će sve da digne u vazduh, zbog čega su vlasti evakuisale tržni centar u gradu Bremenu, javio je jutros Rojters...Ovim je okončan još jedan u nizu incidenata koji u poslednje vreme potresaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nova drama u Nemačkoj, uhapšen tinejdžer zbog pretnji da će sve razneti

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2016

Nemačka policija uhapsila je izbeglicu iz Alžira koji je pobegao iz psihijatrijske ustanove preteći da će sve da digne u vazduh, zbog čega su vlasti evakuisale tržni centar u gradu Bremenu...Ovim je okončan još jedan u nizu incidenata koji u poslednje vreme potresaju Nemačku...Policija je sinoć...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.