OFANZIVA U MOSULU: Snage napreduju ka poslednjem uporištu ISIS-a u Iraku

Izvor: Telegraf.rs, 20.Feb.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFANZIVA U MOSULU: Snage napreduju ka poslednjem uporištu ISIS-a u Iraku

Iračke snage nastavile su danas napredovanje ka zapadnom delu Mosula, poslednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku.

Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC.

U operacijama učestvuje na hiljade vojnika, uz podršku artiljerije i vazdušnih snaga.

Foto: Tanjug/AP

Iračke snage su okružile zapadni deo Mosula, ali na tom području se nalazi i oko 650.000 civila, nakon što su ih iračke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << snage uz podršku američkih proterale iz istočnog dela grada u prvoj fazi ofanzive koja je završena prošlog meseca, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Iračka avijacija je u subotu uveče bacila milione letaka u zapadni deo Mosula sa porukom stanovništvu da predstoji neposredna kopnena ofanziva da se protera Islamska država iz njihovih četvrti.

Foto: Tanjug/AP

U lecima su "sadržana uputstva za građane da se pripreme da dočekaju uz dobrodošlicu iračke snage koje dolaze da oslobode njihove kvartove i da upozore pripadnike Islamske države da polože oružje i predaju se".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iračka vojska "tuče" po zapadnom Mosulu: Istrebljenje ID-a se nastavlja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2017

Iračke snage nastavile su danas napredovanje ka zapadnom delu Mosula, poslednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku. Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC...U operacijama učestvuje na hiljade vojnika, uz podršku artiljerije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Iračke snage napreduju u zapadnom Mosulu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017

Iračka federalna policija ušla je danas u južna pregrađa Mosula, drugog dana akcije za oslobađanje zapadnog dela tog iračkog grada od Islamske države (ID)...Iračka policija i vojne snage, uz podršku međunarodne koalicije okupljene oko SAD, u nedelju su pokrenuli ofanzivu za oslobađanje zapadnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.