OEBS oštro osuđuje napad na civile u Barseloni: To je napad na SVE NAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2017, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS oštro osuđuje napad na civile u Barseloni: To je napad na SVE NAS

Sebastijan Kurc rekao da umesto da reagujemo kako teroristi žele, moramo svi zajedno da se borimo protiv terorizma

Predsedavajući OEBS-u i austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc i generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izrazili su ogorčenost današnjim terorističkim napadom u Barseloni, u kojem je više od 10 osoba ubijeno, a više desetina povređeno.

- Današnji teroristički napad u tako živahnoj i popularnoj ulici kao što je Las Rambla u Barseloni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je napad na sve nas i na naš način života. U ovom tužnom času smo uz naše španske prijatelje - rekao je Kurc, pozvavši sve zemlje učesnice OEBS-a i partnere da ne dozvole da ih ubijanje i nasilje zastraše.

Kurc je istakao da je ovaj namerni napad na civile još jedan dokaz da počinioci uopšte ne poštuju ljudski život, saopštio je OEBS.

- Ovaj brutalni i kukavički čin je još jedan pokušaj da se u naša društva unese rasprostranjeni strah. Umesto da reagujemo kako teroristi žele, moramo se svi posvetiti zajedništvu u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, i učvrstiti našu rešenost da zajedno radimo na njihovom savladavanju na svim nivoima - poručuje se u saopštenju.

Greminger je rekao da će OEBS nastaviti da radi na širokom nizu pristupa i načina rešavanja ključnih uzroka nasilnog ekstremizma radikalizacije koji vode ka ekstremizmu, od ublažavanja sukoba i vladavine prava do sprečavanja ukorenjivanja nasilnih ideologija u umovima mladih.

- Mržnja i nasilni ekstremizam koji prete samim temeljima OEBS-a i njegovim suštinskim vrednostima moraju se otklanjati zajedničkim naporima svih zemalja učesnica - poručio je on, istakavši da OEBS neće štedeti napore da odgovori na taj izazov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.