ODVRATNO PRONASAO CRVE U KESI MUSLIJA Prevarenom kupcu rekli da se zali koliko hoce ALI DA MU NECE PROCI

Izvor: medio.rs, 27.Avg.2016, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODVRATNO PRONASAO CRVE U KESI MUSLIJA Prevarenom kupcu rekli da se zali koliko hoce ALI DA MU NECE PROCI

Beograđanin Vojkan P. u "Super Veru" kupio kesu muslija proizvođača "Florida bel" i u njoj pronašao gomilu crva... Vratio sam se da zamenim proizvod, uzeo drugo pakovanje iste firme i opet naleteo na crve, kaže Papić

Beograđanin Vojkan Papić kupio je u prodavnici "Super Vero" kesicu muslija proizvođača "Florida bel" prepunu crva!

Kako nam je opisao, kada je došao kući iz radnje i sipao musli u tanjir sa mlekom da bi ga pojeo, na sve strane su se razmileli >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << mali beli crvi.

Papić se vratio u prodavnicu da reklamira proizvod i uzeo novo pakovanje iste firme, ali se još više zgrozio kada je shvatio da je i druga kesa puna crva?!

Kupio sam u "Super Veru" musli za doručak. Kada sam došao kući, otvorio sam kesu, sipao ga u mleko i počeo da jedem. U jednom trenutku sam primetio da mi po tanjiru gamižu crvi i umalo nisam povratio. Uzeo sam onu crvljivu kesu i vratio se u "Super Vero". Da me ne bi ubedili da sam sve to podmetnuo, ponovo sam kupio isti musli i kroz kesu su se jasno videli crvi. Tada sam sve prijavio šefu prodavnice koji me je odveo u svoju kancelariju i pozvao glavnog čoveka za kontrolu kvaliteta hrane u "Super Veru" - ispričao nam je Vojkan.

Iako se nadao da će dobiti barem objašnjenje za neprijatnost koju je imao, naš čitalac je od kontrolora hrane dobio samo bezobrazluk.

Došao je onako nabusito i rekao mi da je on stručnjak za hranu. Kada sam mu pokazao crvljive kese sa muslijem, mrtav hladan je tvrdio da se takve stvari često događaju. Rekao mi je nadobudno: "Ovaj musli proizvodi Florida bel, čiji je vlasnik Mišković. Čak i da sve ovo prijaviš, biće pojeo vuk magarca." Na kraju sam odlučio da zovem inspekciju i sve prijavim. Međutim, tržišna me je prebacila na sanitarnu, sanitarna na poljoprivrednu, a tamo mi se ceo dan niko nije javljao na telefon. Plašim se da će od svega ovoga na kraju ipak da bude nikom ništa - konstatovao je vidno razočarani Vojkan.

Zbog ovog slučaja kontaktirali smo i predsednika Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Gorana Papovića, koji nam je rekao da potrošači zaista imaju male šanse da žalbu isteraju do kraja.

Dešavali su se i ranije slični slučajevi, ali zaista prvi put čujem za crve u musliju. Potrošač mora nama da se javi i donese nam tu kesu muslija sa crvima, a onda ćemo mi alarmirati inspekcije. Međutim, takve slučajeve je izuzetno teško isterati na čistac jer svaka inspekcija prebacuje nadležnost na neku drugu. Takođe, u kompanijama koje su napravile proizvod i prodavnicama koje ga prodaju stalno se vade da im je to podmetnula konkurencija jer je kesa otvorena. A kako da pronađete crva u nečemu ako ne otvorite kutiju - pita se Papović.

Povodom ovog skandala juče smo kontaktirali i kompaniju "Florida bel" koja je deo "Delta agrara". Tamo su nam rekli da je firma promenila ime u "Fun & Fit", ali da svakako pošaljemo mejl na koji ćemo dobiti odgovor. Nažalost, do zaključenja broja ova kompanija nas nije udostojila odgovora.

Predsednik pokreta za zaštitu potrošača Beograda Petar Bogosavljević tvrdi da posle ovoga inspekcija mora da zabrani kompaniji "Florida bel" da proizvodi musli.

- Ovo je nečuveno i nikada nisam čuo za bilo šta slično. Taj čovek mora da sačuva uzorak i da ga odnese u poljoprivrednu inspekciju. Za ovako nešto kompanija "Florida bel" mora da dobije zabranu proizvodnje muslija jer je ugrozila zdravlje potrošača - tvrdi Bogosavljević.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.