ODRAN: Naivni Nemac ušao u prvi taksi u Beogradu

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRAN: Naivni Nemac ušao u prvi taksi u Beogradu

Lažni taksisti ponovo haraju beogradskim aerodromom, iako smo mislili da je taj problem rešen. Ceh je među poslednjima platio jedan Nemac, koji će zapamtiti dan kada je stigao na "Nikolu Teslu".

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Nemački biznismen je u našu prestonicu stigao u sredu po podne i budući da nije želeo da opterećuje svoje poslovne partnere organizovanjem prevoza, pošao je za prvim taksistom koji mu je prišao, piše tabloid "Kurir".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
A Komunalna samo gleda...

"Pre dva meseca su i meni prilazili na aerodromu. Neverovatno je da Komunalna policija stoji pored taksi pulta i ne reaguje. Ne radi se o novcu, već i o neprijatnom utisku turista o Beogradu", zaključuje Vesna J.

"Čim je izašao sa aerodroma prišao mu je jedan od 'divljaka' (divljji, nelegalni taksista) i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim", priča Vesna J, iz firme s kojom Nemac sarađuje.

Vožnja do Savamale, međutim, umesto 1.800 dinara, koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je 48 evra, ili oko 6.000. Toliko je, inače, dovoljno do Mladenovca ili Lazarevca.

Naivni Nemac je čak dobio i račun sa pečatom.

"Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cena od 48 evra, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika", objašnjava Vesna.

Međutim, kada je pozvala taj broj, sledilo je novo iznenađenje. Ni broj ni ulica, a ni ime ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem.

"Ne Manojlović, mi smo Stanojević. I ja i supruga smo bolesni, imamo preko 70 godina. Taman nas nisu zvali jedno tri meseca i evo opet počeli ljudi. Kažu hoće da nas prijave, ja im kažem da mi nemamo veze ni sa kakvim taksijem", kaže gospodin čiji telefonski broj stoji na računu.

Navodna taksi asocijacija se vodi na adresu na Konjarniku, a ovaj par živi na Zvezdari.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.