ODOLEVAJU ISTREBLJENJU Populacija pandi se povećala za 15 odsto

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODOLEVAJU ISTREBLJENJU Populacija pandi se povećala za 15 odsto

Populacija divljih pandi u severozapadnom delu kineske pokrajine Gansu povećala se za 15 odsto, tvrdi skorašnja studija na ovu temu.

"Shanghai Daily" prenosi da je studija, koja je pratila populaciju pandi od 2001. do 2014. godine, otkrila ne samo da se broj pandi uvećao, nego i da se njihovo stanište za to vreme povećalo za 3,3 odsto.

Ovim istraživanjem je utvrđeno i da su dve nove hidroelektrane, 122 kilometra novih puteva i 22 kilometra visokonaponskih predajnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uznemirili pande.

- Aktivnosti ljudi i razbacanost staništa pandi doveli su u pitanje opstanak ove vrste - kaže Duan Čangseng, izvršni direktor šumarskog instituta Gansua.

Državna Šumarka administracija tvrdi da su 2013. godine u Kini živele 1.864 pande, što je 268 pandi više nego 2013. godine.

O parenju pandi mnogo se pisalo u poslednje vreme, a mnogi su impresionirani seksualnom izdržljivođšću Lulu, koja je uspela da ostvari rekord u seksulanom odnosu pandi - seks između ove dve pande trajao je čak sedam minuta i 45 sekundi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.