ODMOTAVA SE KLUPKO STRAVIČNOG ZLOČINA Pronađeno mesto gde je zakopan ubijeni dečak (2) iz Zvornika

Izvor: Press, 25.Avg.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMOTAVA SE KLUPKO STRAVIČNOG ZLOČINA Pronađeno mesto gde je zakopan ubijeni dečak (2) iz Zvornika

Zvornička policija našla je mesto gde je, po priznanju Fatime Durak, zakopan ubijeni dvadestomesečni Lazar Rebić.
foto: blic.rs
Lokacija se nalazi između sela Liješanj i Đevanje kod Zvornika, u blizini porodične kuće Stankića, odnosno dečakovog ujaka koji je zajedno sa Durakovom osumnjičen za njegovo ubistvo.
Radi se o veoma nepristupačnom terenu, a kako nezvanično saznajemo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od policajaca je uganuo nogu dok je prilazio mestu gde je dete zakopano.
Videlo se da je zemlja nedavno kopana i u obliku je humke. Za sada imamo samo lokaciju, a dok se ne uradi ekshumacija ne možemo potvrditi da je telo zaista tu – rekao je izvor “EuroBlica” iz policije.
Navodno su Mijat Stankić, ujak ubijenog dečaka i njegova nevenčana supruga, Fatima Durak, međusobno prebacivali optužbu za smrt sa jednoga na drugo.
Ali na kraju je ona priznala šta se desilo. Rekla je da je dete udarila, da je on pao i udario glavom, nakon čega ga je odnela i zakopala.
Otac ubijenog dečaka je jednom prilikom video ogrebotine na njegovom licu, a Fatima je rekla da je dete samo sebe izgrebalo.



U Centru za socijalni rad u Zvorniku su rekli da nisu vodili postupak o ovoj porodici. Znaju da je zbog nesuglasica u braku Rosa napustila supruga i decu, te kažu da su po predlogu Slađana Rebića i uz saglasnost njegove tašte, te njegovog šuraka i supruge, deca predata u porodicu Stankić.
- Radili smo posredovanje na nagovor obe strane koje su se saglasile da deca ostanu kod njih. Otac je odlazio u posete deci i nije nam prijavljivao nikakve probleme. Decu nije zanemarivao i učestvovao je u njihovom izdržavanju. Porodica Stankić nam je poznata jer je baka malog Lazara odgojila 11 dece i to je porodica koja ima najviše dece na području grada - rekao je direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku, Vukašin Nikolić.
Prema njegovim rečima, socijalni radnici su imali 3 posete sa procenom stanja higijene i uhranjenosti dece i nije bilo nikakvih primedbi. Po njihovim infomacijama, Fatima je vodila decu kod oca Slađana njihovoj kući u Petkovcima gde su bili skoro sedam dana.
- Centar je u tom periodu pokušao mirenje supružnika Slađana i Rose. Nije bilo nikakvih indicija da bi se ovako nešto moglo desiti. Nama su se obratili deda i otac ubijenog deteta sa saznanjem da je Fatima otišla sa detetom nakon čega smo savetovali da to prijave policiji – rekao je Nikolić.
Danas ekshumacija i obdukcija
Ekshumacija bi trebalo da bude obavljena danas, kao i obdukcija ubijenog dvogodišnjaka. Nezvanično saznajemo da će ekshumacija zavisti od toga kada dođe obducent. U BiH postoje samo dve osobe koje mogu uraditi ovaj posao, a iz RS to je doktor, Željko Karan.
Predložen pritvor za ubice
Nakon hapšenja Mijata i Fatime sklopljene su sve kocke ovog brutalnog čina koji se završio njihovim priznanjem ubistva. Slađan Rebić ima još jednog sina, devetomesečnog Marka.
Za osumnjičene je predloženo određivanje jednomesečnog pritvora zbog sumnje da su 16. avgusta u metu Donja Kamenica ubili dečaka.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.