OD SUTRA PRESTANAK PADAVINA: Još danas uživajte u zimskoj idili

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD SUTRA PRESTANAK PADAVINA: Još danas uživajte u zimskoj idili

Sneg će u danas padati širom Srbije uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i istoku biće od pet do 10 centimetara, u brdovito-planinskim predelima i više, a zbog jakog istočnog i severoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, istočni i severoistočni, pa se lokalno očekuje stvaranje snežnih nanosa.

Danas će jutarnja temperatura biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u intervalu od -9 do -4, a do 25. januara od -12 do -8, lokalno i oko -15 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Jutarnja temperatura biće oko -4, a najviša dnevna oko -1 stepen.

Foto: Tanjug / AP

Najviša dnevna tokom celog perioda u većini mesta biće od -4 do 2 stepena, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle i niža.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće hladno u većini dana suvo, samo se u noći ponedeljak na utorak u jugozapadnim i južnim krajevima uz nešto više oblačnosti očekuje retka pojava snega.

U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a od subote mestimično i magla koja se po kotlinama i ponegde u nižim predelima može zadržati duže tokom dana.

U nedelju i ponedeljak umeren i jak jugoistočni vetar, u donjem Podunavlju i na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima.

Krajem perioda naoblačenje, mestimično sa snegom, prvo u severnim i zapadnim krajevima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ŠTIPA LI ŠTIPA: Hladno i sneg, temperatura do 0

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017

U Srbiji će danas povremeno padati sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Na jugu i istoku biće od pet do 10 centimetara, u brdovito-planinskim predelima i više, a zbog jakog istočnog i severoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.